maanantai 8. syyskuuta 2014

Neulepuseron uusi elämä

Ei ole unohtunut blogi, oli vaan ihan tajuttoman kiire kesä jota seurasi vielä kiireempi syksy :D Mukaan mahtui hiukan lomaa, töitä, matkailua, kuntoilua ja paljon uimarannalla oleilua.

Nyt eletään sellaista palapeliarkea jossa kotosalla minun mukanani ahertaa lokakuussa 2v täyttävä neiti. Lähinnä mallin hommia tekee mutta yrittää kovasti myös jo pestä pyykkiä, tyhjentää keittiön kaapit ja piirtelee vähän jokapaikkaan. Iltapäivisin kotona on lisäksi meidän esikoululainen joten Tirsokkaan hommat on todellista pätkätyötä ja hullunmyllyä. Tässä mallineidin viimeisiä töitä mainonnan parissa:

Viikonloppuna iski vielä pitkään kummitellut flunssa joten piti vähän löysätä tahtia = en tehnyt "oikeita" töitä. Mutta koska en osaa vain lepäillä niin eksyin pyörittelemään yhtä neulepuseroa joka on itselleni liian pieni ja ei esikoiselle kelvannut edes tuunattuna. Melkein ennätti taas käydä niin että kuvat innostuneena unohtuu mutta muistin onneksi saksiessani että tästä tulisi kiva blogijuttu, jos vaikka muillakin on joutavia puseroita nurkissa pyörimässä.

Pusero oli ihan tavallisen tylsä, harmaa poolokauluksinen ja kokoa XS.  Asettelin kuvaan niin että näkee miten on osat siitä leikattu. Ajatus oli tehdä neuleasu pienelle tytölle. Pusero oli niin kapoinen että en edes sivusaumoja leikannut vaan helma on koko vaatteen levyinen ja leikkasin ainoastaan kädentieltä alkaen suunnilleen yhden sopivan mekon mallia matkien tuon yläosan. Hihat sai valmiina puseron hihansuista ja yli jäävistä hihanpätkistä leikkasin ihan yksinkertaisen neulemyssyn, tähän ei ollut mitään muuta mittaa kuin lapsen päänympärys. Kaulus jäi myös käyttöön ihan siltään, jos olisi ollut isompi tuo neulepusero niin olisi pitänyt mekkoon tehdä normaalisti sivusaumat ja varmasti tuohon kaulukseen taakse sauma mutta nyt pääsin helpolla.


Ompelusta sen verran että saumuroiden on kasattu kokonaan niin että ensin olkasaumat, saumuriompeleen sisään (eli siinä ommellessa päällimmäisenä) tueksi kapeat suikaleet fleesekangasta estämään olkasauman venymistä. Sitten hihat kiinni saumuroiden ja viimeiseksi tuo kaulus pääntielle. Ei mennyt montaa minuuttia ja pidempään mietinkin tuota myssyä koska halusin siihen jotain ilmettä ja väriä mutta tyylillä. Ensin yritin resoria reunaan mutta se oli toivottoman tönkkö ohuessa neuloksessa joten päädyin kääntämään reunan nurjalle hunajakenno-ompeleella, olisi toiminut ihan niinkin mutta Murun puputilkkuja sattui olemaan siinä hollilla ja niin päätyi yksi vinkkaava pupu myssyyn ja vähän vadelmanpunaista tehostetta reunaan ihan vanhanaikaisesti käsin ketjupistoilla pistellen.

Pakollinen blingbling saatiin jämälangoista, merinovillaa kera jonkun vanhan kimallehirvityslangan, päissä ainaoikeinneuletta ja välissä joustinneuletta.
Lopputuloksessa on hiukan kasvunvaraa, mahtuu varmasti toisenkin talven mutta ei haittaa kun hihoja vähän kääntää. Ja lopuksi, kaikkein vaikeinta oli saada asusta kuva. Tyttö juoksi karkuun ja loikki kuin pupu, tässä paras otos mitä perässä kameran kanssa loikkiessa sain.


Vielä kun saan häädettyä flunssan niin voin lopettaa tämän lepäilyn :D Kokeilen kupillista pakuriteetä ja päälle saunaa. Mukavaa flunssatonta ja energistä syksyä kaikille.

1 kommentti: