maanantai 13. tammikuuta 2014

Pienen tytön pinkki unelma

Hiukan taukoa blogissa.. ei, täällä ei ole laiskoteltu. Lastenkutsujen, inventaarion, muutaman flunssakierroksen ja työnteon ohessa on syntynyt hirmuinen läjä sukkaa, lapasta, myssyä ja yksi villatakkikin mutta ei vaan ole ennättänyt kuvia ottamaan ja kirjoittamaan. Mutta nyt valmistui sen verran kokeellinen työ että innostuin nappaamaan muutamia kuvia.

Minulla oli jemmassa tosi purkkapinkkiä pörrölankaa pari epämääräistä kerää, purin kesällä esikoisen neuletakin kun neiti ei suostunut käyttämään sitä (liian pinkki, pörröinen tms. jupinaa..) Pinkkejä pörrölankoja katselin muutamana iltana ja ainoa idea oli että jotain kivaa pienelle neidille. Jos joku muistaa ne kahdensaumanmekot joita aiemmin testasin trikoisina, ne ovat olleet tosi kivoja käytössä ja eihän malli voi olla kovin vaikea neulottunakaan? Ongelmana oli se että en tiedä mitä lankaa tuo oli kun en itse ollut neulonut joten piti neuloa mallitilkku ja mittailla silmukkamäärät muistiin. 

Aloitin luomalla etukappaleen helman silmukat, muutama kerros helmineuletta estämään helman rullaamista ja juu, kuvasta näkee että ei ihan mennyt suunnitelman mukaan vaan rullaa silti XD. Kavennuksia kainaloon saakka verraten välillä mallina olleeseen mekkoon ja lopulta lisäykset hihoja varten. Pääntiellä neuloin puoliskot erikseen ja niskan halkion jälkeen yhdistin takaisin samalle puikolle. Loppu oli nopea, vain peilikuva etukappaleesta. 

Kasaaminen oli nopeaa, kaksi saumaa, pääntien huolittelin helmineuleella, nappi niskan halkioon ja pari eteen koristeeksi. (Ne on aiemmin askarreltu Fimo-massasta).


Tässä mekko on sovituksessa asiakkaalla, muuten hyvä mutta tuo onneton helma kipristyy taitteelle huolimatta upeasta suunnitelmastani. Ongelma korjaantui kun virkkasin helmaan rimpsun jossa 2 pitkääpylvästä + 1 ketjusilmukka. Toinen syntyisikin harjoittelun jälkeen jo yhdessä illassa mutta ei ole sopivia lankoja varastossa. Täytynee keksiä sitten jotain ihan uutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti