tiistai 1. lokakuuta 2013

Tossuprojekti

Blogihiljaisuus on merkki kiireestä. Töitä ja hulinaa on riittänyt vähintäänkin kiitettävästi mutta aina tarvitaan joku pikkuinen projekti jonka kanssa saa illalla rauhoittua istumaan hetkeksi. Tällä kertaa se oli lämpimät tossut pahnan pohjimmaiselle joka vipeltää kontaten ja tukea vasten jo pystyssäkin syksyn myötä viilenevillä lattioilla.

Mitään ohjetta minulla ei ollut vaan inspiraationa toimi Rawelryssä näkemäni Crocodile Stitch Bootsit ja toteutukseen etsin ratkaisuja TÄÄLTÄ:
Haasteena oli pieni pehmoinen jalka josta kaikki tuntuu kontatessa lipsahtavan pois. Tuo virkattu pohja on mukavan jämäkkä ja antaa tossulle muotoa ja toteutinkin jo yhdet tossut kokonaan virkaten  mutta en ollut ihan tyytyväinen lopputulokseen ( liian jäykät ja vielä liian pienetkin XD )

Nämä toiset päätin tehdä virkatulla pohjalla mutta neuloa loppuun, silmukat keräsin virkkuukoukulla reunasta ja aloitin neulomalla 4krs. verran korkeutta. En ole koskaan tästä suunnasta sukkapuikoilla tossua pyörittänyt ja hetki meni että keksin miten saan varpaille tilaa.. itseasiassa tosi yksinkertaista: lisätyillä kerroksilla ja kavennuksilla. Pienessä koossa ei kauaa mene yritys-erehdys-tekniikallakaan. Muutaman kavennuksen tein kantapään sivuillekin ja näyttää minusta hyvälle. Lopulta luovuin niistä Crocodile-tossujen kauniista hörselöistä kun lanka oli varsin paksua. (7-veljestä isoveli)  Luulen että valitsen seuraaviin tossuihin ohkaisemman langan ja palaan koristeisiin uudelleen..


Tossut mallin jalassa.

Nyt on kiire saada viime talvena aloitettu villahame valmiiksi että saan puikoille villatakin, langat on jo postitettu Titityystä.. iiiks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti