tiistai 13. elokuuta 2013

Pala historiaa jatkaa elämää

Pitihän se minunkin, kun kaikki muutkin.. Ei, vaan olen monesti ajatellut että olisi kiva laittaa kuvia muistakin projekteista kun vaipoista joita verkkokaupan sivuilla vilisee, tai vaikka siitä kuopuksesta polviaan myöten mullassa kun ennätti tyhjentää kukkaruukun silläaikaa kun äiti pakkasi Tirsokkaan posteja.Aloitan tällä todella simppelillä liivimekolla. Minulle ajautui kangas suoraan 70-luvulta, oma vanha päiväpeittoni. Kangas tukevaa puuvillaa jossa sellaisia nyppyjä ja paksumpia kohtia langoissa, painettu vanhalla tekniikalla, vähän käsinpainetun oloista ja krouvia. 

Koska itse kangas oli se juttu niin malli on pidetty tosi simppelinä, itseasiassa heitin vain liivimekon kankaan päälle ja leikkelin sen mallilla, olat muokkasin niin että saa auki että on helppo pukea. Yläosa on vuoritettu, sillä vältin reunojen kääntelyn. Henkeen olisi sopinut isot napit olkapäille mutta äiti oli kiireinen ja verstaalla on näppärä KAM-neppikone ja niin muovinepit sai riittää. Jos joku perfektionisti ihmettelee miksi helman käänne on valkoisella ommeltu niin kerrottakoon että siihen piti alkujaan tulla vanha käsinvirkattu pitsi päälle mutta se ei kertakaikkiaan minun silmääni siihen sopinut enkä jaksanut enää alkaa muuten siistiä reunaa purkamaan..

Niin ja varoitan jo nyt että ihan varmasti niitä vaippakuviakin tulee ja kaikenlaisia houkutuksia käsitöiden ja kestovaippojen ystäville, suoranaista mainontaakin voi esiintyä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti